Linke Gène

Een blijspel van ALEX VAN HAECKE

in een regie van TOM PERNET

Gène, een klusjesman met een duister link verleden, leeft als weduwnaar met zijn zoon in een vooralsnog authentieke volksbuurt, nog niet ten prooi gevallen aan de klauwen van makelaars, speculanten of politiek gesjoemel.
 
Het is een erg kleurrijke buurt, bevolkt met een allegaartje van ‘nog-niet-glad-gestreken’ figuren zoals Jeanne, de alleenstaande volkse cafébazin; Beir, de stoere trucker; Staf, de simpele vakbonder; Tist en Trees, het aan lager wal geraakt stel gepensioneerden.
Middenstander Gène, die al heel wat watertjes heeft doorzwommen, ijvert op een integere en niet opdringerige manier voor het behoud van de echtheid van zijn wijk en voor meer menselijke warmte en sociaal contact in die wijk. Bij zichzelf (her)ontdekt hij het 'simpele' geluk en de schoonheid van de eenvoud.
Speelden voor u:

Marja Vogels, Stefaan Vleugels, Peter Geerts, Maria Vandeweyer, Jelle Van Den Brande, Lucien Beyens, Bart Huygens, Magda Van Loock, Door Hoes en Lara Op De Beke

Volg ons op Facebook

Laatste nieuwtjes

Zittaarts Toneel wint Cultuurprijs 2017

27 december 2017

Op tweede kerstdag werden in de Sint-Jozefkerk de cultuurlaureaten van 2017 gevierd. De jury kende de Cultuurprijs toe aan het Zittaarts Toneel.

"Omwille van de bijdrage die de vereniging levert aan het culturele leven in Meerhout met een verankering in onze gemeente en het succes dat ze keer op keer haalt in Meerhout en erbuiten."

Copyright 2017 © Zittaarts Toneel | Alle rechten voorbehouden | zittaarts.toneel@gmail.com