Andere genres passeerden in de loop der jaren meer en meer de revue. De groep werd zelfzeker en durfde zich meer en meer wagen aan het zogezegde zwaardere werk: 'de Braderij', 'Lili en Marleen', 'Bloed, zweet en tranen', 'Eén vloog over het koekoeksnest', 'De Ingebeelde Zieke'…

 

Een overzicht van alle gespeelde stukken kan je terugvinden door te klikken op de tijdslijn bovenaan deze pagina.

Het Zittaarts Toneel is al meer dan 40 jaar actief. De eerste opvoering vond plaats in 1977. De toen pas opgerichte Zittaartse Toneelvrienden speelden “Kinderen van ons volk” van Anton Coolen in regie van Vic Vleugels, de eerste huisregisseur.

Het aantal opvoeringen liep gestaag op. De klassiekers met o.a. Boerenpsalm, Waar de ster bleef stille staan, Parochievrijers, enz. volgden elkaar op met toenemende belangstelling.

Volg ons op Facebook

Laatste nieuwtjes

Zittaarts Toneel wint Cultuurprijs 2017

27 december 2017

Op tweede kerstdag werden in de Sint-Jozefkerk de cultuurlaureaten van 2017 gevierd. De jury kende de Cultuurprijs toe aan het Zittaarts Toneel.

"Omwille van de bijdrage die de vereniging levert aan het culturele leven in Meerhout met een verankering in onze gemeente en het succes dat ze keer op keer haalt in Meerhout en erbuiten."

Copyright 2017 © Zittaarts Toneel | Alle rechten voorbehouden | zittaarts.toneel@gmail.com